Smårett

Fritert sild med thaisalat

Sprøtt, spicy og friskt - fritert sild med thaisalat er en artig måte å tilberede en tradisjonell råvare på! Hva med å prøve den neste gang du har lyst på noe nytt og spennende til middag?

Tidsbruk
50 minutes
Steiketid
10 minutes
Total
This is some text inside of a div block.
Porsjoner
4
personer
Fritert sild med thaisalat
Foto:
ToveLise Mossestad
Del oppskrift:

Ingredienser

Produkter som kan brukes
No items found.
  • 16 små sildefilet
  • 8 ss hvetemel
  • 16eggehvite
  • 8 dl panko (paneringsmel)
  • Salt

Salat

  • 8 staverstangselleri
  • 2 rødløk
  • 1 agurk
  • 2 fennikel
  • 2 chili, rød
  • 2 jalapeño
  • 1 mango
  • 16 cherrytomat
  • Koriander, frisk
  • 8 lime
  • 8ss fiskesaus (fishsauce)
  • Sesamfrø

Chilimajones

  • 8 ss majones
  • 2 ss sriracha

Metoden

  1. Salt sildefiletene og la de ligge ca. 30 minutter.
  2. Finsnitt alle ingrediensene til salaten, kutt cherrytomater i to og bland alt sammen. Smak til med saft fra lime og fiskesaus.
  3. Paner filetene ved å dyppe de først i hvetemel, så eggehvite, deretter pankomel.
  4. Friter filetene på 180 grader i nøytral olje til gyllen brun farge.
  5. Bland majones og sriracha sammen til en god chilimajones, smak til så du får den så spicy som du vil.
  6. Dryss over sesamfrø før servering.

Andre oppskrifter