Salat

Salat med krydret varm sild

Sild har gjennom tidene blitt smaksatt med mange spennende urter og krydder. Denne oppskriften kombinerer de beste smakene i samme salat: Sild, chili, karri og ingefær.

Tidsbruk
20 min
Steiketid
4 min
Total
This is some text inside of a div block.
Porsjoner
4
personer
Salat med krydret varm sild
Foto:
Bent Raanes og Sarah Cameron Sørensen
Del oppskrift:

Ingredienser

Produkter som kan brukes
No items found.
  • 500 g sildefilet
  • 0.5 stk chili, rød
  • 4 fedd hvitløk
  • 6 ss olivenolje
  • 2 ts paprikapulver
  • 2 ts karri
  • 1 ts sukker
  • 2 ts ingefær, frisk
  • 2 ss pinjekjerner
  • 2 ss rødvinseddik
  • 1 ss soyasaus
  • 1 stk salathode
  • 1 dl mynte, frisk
  • Salt

Metoden

  1. Del sildefilet i biter.
  2. Rens chili og skjær i tynne ringer, og finhakk hvitløk.
  3. Bland olje, paprikapulver, karri, sukker, revet ingefær, hvitløk og chili. Vend sildebitene godt i blandingen.
  4. Surr pinjekjerner gylne i en tørr stekepanne og sett til side.
  5. Ha sildeblandingen i stekepannen og la den steke i ca. 3-4 minutter ved middels varme.
  6. Smak til med rødvinseddik, soyasaus og eventuelt salt.
  7. Riv opp salat og mynteblad, og ha den varme sildeblandingen og pinjekjernene over.
  8. Server salaten mens den ennå er varm, med grovt brød ved siden av.

Andre oppskrifter